De 5 bästa smärtfria känsliga tandblekning tips

Sensitive Teeth Whitening
Varför känsliga tandblekning verkar så komplicerat? Till att börja med, många människor som bleka sina tänder uppleva en viss grad av känslighet. Lägg till att de folk som inte vet sina tänder är känsliga tills de försöker vitare dem. Sedan finns det människor som vet att de har känsliga tänder och kommer att gå till ändarna av jorden för att hitta smärtfria tandblekning metoder. Oavsett dina omständigheter, du behöver inte lida när vitare dina känsliga tänder. Den 5 smärtfria känsliga tandblekning tips du håller på att lära sig kommer att sätta glädjen tillbaka i din strävan efter en glänsande vitt leende.

Hur tänder blir känsliga

Med upp till 1 av 8 vuxna upplever tand känslighet, låt oss ta en närmare titt på vad som orsakar denna reaktion innan vi pratar mer om blekning tänderna. Inuti tänderna är ett ämne som kallas dentin och det är fullt av små nervändar. Ett lager av emalj skyddar dentinet inuti din krona. Ett lager av cement skyddar dentinet sträcker sig ner mot roten. Vad tror du händer när emalj eller cement slits ner? Bingo! Nervändar i dentinet är utsatta så vissa livsmedel och drycker orsaka smärta. Så hur slits emaljen eller cement? Att göra något av dessa saker öppna dammluckorna till känsliga tänder.
  • Borsta med en hård borste
  • Borsta för hårt
  • Äta och dricka mycket sura livsmedel och drycker regelbundet
  • Slipning tänderna på natten
Tänk på läckande fyllningar, trasiga tänder, allmänna karies och gummi recession lämnar också dentin utsatt. Dessutom kan du lida av tillfällig känslighet efter tandbehandlingar som kronor, fyllningar eller blekning. Och det är vår kö för att tala om känslighet från tandblekning. Låt oss säga att du använder gel-fyllda brickor för att bleka dina tänder. Som blekningsgel blir inaktiv, tubuli i tänderna (som hud porer) lämnas utsatt som orsakar uttorkning. Detta krymper dentinet som applicerar pressar till nerven. Vet du vad som händer när trycket appliceras på en nerv? Aj! Salivproduktion återfuktar naturligt dina tänder och tar bort smärtan. Detta tar flera timmar för de flesta människor, men om du normalt har muntorrhet, kan det ta upp till 48 timmar att återfukta tänderna. Nu vet du hur dina tänder blir känsliga. Så låt oss tala om att göra känsliga tänder vitare så smärtfritt som möjligt.

Våra 5 bästa känsliga tandblekning tips

1. Undvik saker som slöar tänderna

Ett uns av förebyggande är värt ett pund av botemedel, enligt Ben Franklin. Att göra saker som att låta rödvin sitta på tänderna i timmar bara gör vitare tänderna mer nödvändigt. Betyder detta att ge upp vinet? Naturligtvis inte. Bara borsta tänderna efter att ha konsumerat livsmedel och drycker som fläcken dem. Precis som rött vin och choklad fläck tänderna, andra livsmedel hjälpa bleka dem. Frukter, som äpplen och jordgubbar och mejeriprodukter gör ett bra jobb med att rengöra dina tänder, vilket är en grundläggande del av att hålla dem vita. FörhoppningsVis, det är självklart att du ska undvika mat och dryck som fläckar tänderna under behandlingsperioden också. Vi rekommenderar att du styr bort livsmedel som leder till karies, liksom, eftersom dina tänder kommer att vara mer mottagliga för röta under behandlingen.

2. Förbered, Förbered, Förbered

Oavsett om dina tänder är känsliga eller inte, ta dig tid att bestämma vilken behandling som passar dig bäst. Till exempel, om du tenderar att inte fullfölja på saker, hur klokt är det att välja en 30-dagars behandlingsplan? Om du har en hektisk livsstil, kommer du har tid att besöka din tandläkare för en in-Office Whitening behandling? Kanske inte, så din förberedelse bör omfatta forska hem behandlingspaket också. Här är en stor en, oavsett din behandling val. Borsta med en tandkräm för känsliga tänder under en vecka före behandling och fortsätt använda den under hela din behandlings regim.

3. Följ anvisningarna

Med någon hälso-relaterade produkt, följer anvisningarna på förpackningen är nyckeln. Det är särskilt viktigt för känsliga tandblekning. Till exempel, hålla blekning produkten på tänderna längre än vad som anges är dåliga nyheter, särskilt om dina tänder är känsliga. Det är också en dålig idé att använda en at-Home Whitening produkt oftare än rekommenderat. Återigen, detta gäller särskilt för känsliga tänder. Varje person är olika så att varje persons svar på blekning produkter kommer att vara annorlunda. Trial and error kommer att avgöra vad som fungerar bäst för dig. Om du till exempel upplever känslighet under ett program kan du välja att hoppa över en dag före nästa behandling. Detta gör att dina tänder att åter hydrat ordentligt utan att påverka tidigare behandlingar i serien.

4. Undvik det som irriterar tänderna

Två steg framåt, ett steg tillbaka är inte ett bra tempo där känsliga tandblekning är berörda. Under behandlingen, varför skulle du göra något för att öka tand känslighet? Under behandlingstiden, bara säga nej till följande mat och dryck…
  • varma och kalla drycker
  • sura livsmedel (citrusfrukter, pickles och oliver)
  • sockrat godis, både hårt och mjukt
Som vi nämnde redan, fortsätta använda en tandkräm för känsliga tänder under behandling.

5. Välj rätt produkt

Om en in-Office Whitening behandling inte fungerar för din budget eller livsstil du fortfarande har många at-Home alternativ att välja mellan. Håll dessa saker i åtanke så att du kan göra rätt val. Många at-Home känsliga tandblekning produkter har skadliga ingredienser som bör undvikas. Kiseldioxid är på toppen av listan, följt av polyeten och propylenglykol. Dessa ingredienser är slipmedel som kan urholka tand emalj och göra känsligheten ännu värre. Inte alla på hem blekning produkter är desamma. Vissa är för snabb blekning, andra är professionell kvalitet, för bästa resultat, och vissa är speciellt gjorda för känsliga tänder. Vet vilken typ av resultat du letar efter, innan du shoppar. Köp produkten som kommer att ge dig dessa resultat.

Dags att bleka dina tänder

Beväpnad med våra 5 bästa smärtfria känsliga tandblekning tips, är det dags att välja den produkt som är rätt för dig. Om du vill undvika de skadliga ingredienser som nämnts tidigare, har flera produkter att välja mellan och bleka dina tänder på ett sätt som passar din livsstil, vi har några utmärkta alternativ som är smärtfri. Besök vår butik för den naturliga tandblekning och träkol blekning gel ’ s till bra priser.

Använd denna länk för att gå tillbaka till vår BLOGG