Vill du ha ett vitt leende? Sedan undvika att äta dessa 7 saker

White Smile
Strävar du efter ett vitare leende? De flesta av oss är! Tyvärr, i kampen om ett vitt leende, en hel del av de livsmedel vi äter dagligen arbetar mot oss. Många av oss vet drinkar som kaffe och rött vin är skadliga för våra leenden, men det visar sig att det finns en hel del mer mat som kan gulna våra tänder. Om du kämpar för att få ett vitt leende, prova att eliminera, eller åtminstone minska, dessa 7 livsmedel från din kost:

1. Bär

Bär är laddade med antioxidanter som är bra för resten av kroppen, men de är inte bra om du försöker få ett vitare leende. Mörka bär, såsom blåbär, björnbär och hallon kan lätt fläcken ditt leende. Du har säkert märkt hur de fläcken händerna när du äter dem, och de har samma inverkan på dina tänder. Om du vill ha hälsofördelar av bär utan färgning, prova jordgubbar. Dessa bär är undantaget från regeln och är vanligtvis rekommenderas som en naturlig tänder blekmedel. Detta beror på ett viktigt enzym som kallas äppelsyra.

2. Te

Det kan verka som en bra idé att ersätta ditt morgonkaffe med en kopp te när du försöker att bleka dina tänder. Men, te kan orsaka ännu värre färgning på tänderna än kaffe. Detta beror på att föreningar i te som kallas tanniner. Dessa föreningar gör det lättare för de mörka nyanser av te att hålla sig till dina tänder, vilket orsakar mer färgning. Om du fortfarande behöver koffein Boost som te ger, hålla sig till grönt eller vitt te. Eftersom de är ljusare i färg, dessa teer innehåller färre tanniner så att de inte färga tänderna lika illa.

3. Soda

Soda är dåligt för tänderna i allmänhet, men det är inte bara sannolikt att orsaka karies-det kan orsaka allvarliga färgning också. Precis som rött vin, många av dina favorit mörkt färgade läsk (såsom Coca Cola) innehåller föreningar som kallas kromogener. Dessa föreningar är mycket pigmenterade och de älskar att hålla sig till tänderna. Tyvärr är alla läsk extremt sura. Så även ljus färgade läsk som Sprite eller Ginger Ale kan orsaka din emalj att urholka och så småningom fläcka tänderna. Istället för läsk, prova att dricka ett mousserande vatten. Dessa är ljusa i färg och innehåller vanligtvis inget socker så de är mycket snällare mot tänderna.

4. Balsamvinäger

Balsamvinäger används ofta i salladsdressing och marinader på kött, men det kan också vara färgning tänderna om du inte är försiktig. Denna vinäger har ett naturligt mörkt pigment som kommer att fläcka om det inte rensas bort snart efter att ha ätit. Om du brukar äta balsamvinäger på en sallad du kan ha tur-så länge som din sallad innehåller sallad. Sallat fungerar som en naturlig tänder renare och kommer att torka bort vinäger medan du äter. Men om du menar allvar med vita tänder, är det bäst att gå och borsta så snart som möjligt efter att du äter.

5. Curry

Curry är en diet krampa i indiska och thailändska köket, men det visar sig att det är en vanlig boven i färgade tänder. Om du någonsin kokta hemgjord curry, du förmodligen märkt att bladen färgade dina händer och nästan allt annat de kommer i kontakt med. Tyvärr har denna läckra skålen samma inverkan på dina tänder.

6. Tomatsås

Liknar curry, tomatsås är en annan fläkt-favorit sås som kan förstöra dina tänder. Om du är ett fans av pasta eller Pizza nätter, kan det vara dags att handla med din sås för en mer tänder-vänlig alternativ. Tomatsås är mycket sura, vilket kan urholka emaljen på tänderna. Emalj är en viktig barriär som skyddar dina tänder från gulnande och ruttnande. Prova att byta ut din tomat-baserade såser för mer grädde såser, såsom Alfredo. De kanske inte är lätt på din midja, men dina tänder kommer definitivt att tacka dig.

7. Sojasås

Om du är ett fans av kinesiska avhämtning, kan det vara offrar ditt vita leende. Precis som curry och tomatsås, innehåller sojasås djupa pigment som kan gula tänderna över tiden om du inte är försiktig. Så byta ut den kinesiska avhämtning varje gång på ett tag, eller göra din egen hemma Sans sojasås.

Vill du ha ett vitt leende? Ät dessa livsmedel istället

De flesta av oss skulle älska att ha ett vitt leende. Tyvärr, i-Office Whitening behandlingar kan enkelt ställa dig tillbaka tusentals dollar. Även over-the-counter lösningar, såsom mun tvättar och blekning remsor, är dyra och kan vara jobbigt att använda. Nu när vi har diskuterat livsmedel för att undvika för en pearly vitt leende, vilka livsmedel bör du lägga in i din kost? Här är fyra livsmedel att lägga till din nästa inköpslista:

1. Mejeriprodukter

Det finns goda nyheter för ost älskare: mejeriprodukter är bra för tänderna. Mejeriprodukter är höga i kalcium, vilket gör dina tänder starkare och friskare i allmänhet. Produkter som ost, mjölk och yoghurt är också hög i mjölksyra, som är känd för att göra dina tänder starkare och mindre benägna att sura korrosion.

2. Äpplen

Inte bara är äpplen med hög fiber och bra för din kropp i allmänhet, de kan faktiskt hjälpa bleka tänderna naturligt. Äpplen är krispigt, som kan hjälpa till att rengöra tänderna och ta bort tandsten uppbyggd. Äpplen ökar också din naturliga saliv produkt. Den här makt ljud grov, utom dess ’ egentlig nyckel till hållande din mun ren, vilken vilja göra din tanden vitare.

3. Apelsiner

Liknar äpplen, syrliga citrusfrukter gör din mun över producerar saliv, vilket kan leda till en vitare leende. En citrusfrukt du bör vara försiktig med är citroner. Medan citroner är kända för att vara naturliga blekmedel, bör de inte användas direkt på tänderna för att bleka eller lätta dem. För mycket surhet kan vara skadligt för ditt leende.

4. Bakpulver

Även om detta inte är tekniskt ett livsmedel som du normalt skulle äta på egen hand, är bakpulver värt att lägga i måltider när du kan eller helt enkelt gnugga det på tänderna dagligen. Bakpulver har visat sig ta bort fläckar från tänderna och det är en vanlig ingrediens i tandkräm. Har du några livsmedel för att undvika eller lägga i din kost för en vitare leende? Dela dem i kommentarerna nedan.

Använd denna länk för att gå tillbaka till vår BLOGG