Den bästa maten för ett vitare leende

Foods to avoid white teeth

Hur din kost bibehåller din munhälsa samtidigt som du behåller pärlvitt

Har du någonsin hört talesättet ”du är vad du äter”? Tja, i det här fallet är du också vad du dricker, och boy oh boy, vet våra tänder det! Precis som en supermodelldiet kan det du stoppar i munnen påverka ditt utseende avsevärt, särskilt den bländande nyansen av dina pärlvita.

Se, vår kost har en direkt effekt på vår munhälsa, från styrkan på vår emalj till vita tänder. Det stämmer gott folk, det är dags att säga adjö till den dagliga kaffefixen och hej till ett hälsosammare, vitare leende. Så, ta en penna och papper, och låt oss göra anteckningar om vilken mat och dryck du ska anamma och vad du ska undvika, för ett ljusare, hälsosammare leende.

Att köpa husblekningskit är bara en sida av myntet för att nå ett glänsande vitt leende. Din färgnyans kommer att försämras med tiden och ytterligare blekningsbehandlingar behövs, men tiden mellan behandlingarna påverkas direkt av varorna vi konsumerar.

Detta ämne har bara blivit mer och mer populärt eftersom en global besatthet av vita tänder är mer utbredd, du kan läsa om detta på vår blogg.

Mat som främjar ett vitare leende

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker, drömlaget för munhälsa! Dessa krispiga kraftpaket med låg sockerhalt är inte bara fullpackade med vitaminer och mineraler, utan de innehåller också naturliga blekningsmedel som äppelsyra.

Genom att mumsa på frukt och grönsaker, skrubbar du effektivt bort ytfläckar, håller dina tänder friska och främjar ett ljusare, vitare leende.

Så nästa gång du blir frestad av den där chipspåsen, sträck dig efter ett äpple istället.

Mejeriprodukter

Dairy, det gör ett leende gott! Det stämmer gott folk, mjölk, ost och yoghurt är inte bara bra för starka ben, utan också för ett friskt, vitare leende.

Kalciumet i mejeriprodukter hjälper till att stärka tandemaljen, vilket gör den mer motståndskraftig mot fläckar och röta. Dessutom kan mjölksyran i vissa mejeriprodukter hjälpa till att ta bort ytfläckar.

Du kan till och med använda mejerialternativ till exempel, mandelmjölk, sojamjölk etc. Ingen av dessa produkter färgar naturligt dina tänder.

Nötter och frön

Nötter och frön, tandblekningens obesjungna hjältar! Dessa knapriga snacks är fullproppade med vitaminer och mineraler som hjälper till att hålla dina tänder och tandkött friska och främjar ett ljusare, vitare leende.

Nötter och frön är också låga i socker, vilket bidrar till att minska risken för karies och fläckar. Dessutom hjälper den knapriga konsistensen av dessa snacks till att skrubba bort ytfläckar.

Nötter och frön är den bästa maten som hjälper till med cravings, använd dem som en ersättning för alla söta mellanmål du äter för närvarande och ditt leende kommer att tacka dig!

Te och vatten

Te och vatten, den dynamiska duon av återfuktning! Dessa drycker är inte bara bra för din allmänna hälsa, utan också för dina pärlvita.

Te, särskilt grönt och svart te, innehåller polyfenoler som har visat sig bidra till att minska risken för fläckar och karies. Vatten, å andra sidan, hjälper till att hålla munnen återfuktad och tvättas från eventuella ytfläckar.

Så nästa gång du tar en söt drink, ta en kopp te eller ett glas vatten istället. Dina tänder och tandläkare kommer att tacka dig!

Livsmedel att undvika

Stärkelsehaltiga och sockerhaltiga livsmedel

Stärkelsehaltiga och sockerhaltiga livsmedel har en betydande inverkan på munhälsan och tändernas utseende. Dessa livsmedel med hög kolhydrathalt och hög sockerhalt kan öka risken för karies och fläckar, vilket gör att tänderna ser matta och gula ut. Dessutom kan den klibbiga konsistensen av dessa livsmedel klamra sig fast vid tänderna, vilket gör dem svåra att ta bort.

För att behålla ett ljust, vitt leende är det bäst att begränsa konsumtionen av stärkelsehaltiga och sockerhaltiga livsmedel och välja hälsosammare alternativ, som frukt.

Mörkfärgade drycker

Mörkfärgade drycker, som kaffe, te och vin, kan också ha en negativ inverkan på munhälsan och tändernas utseende.

Dessa drycker innehåller pigment som kan fästa vid tänderna och orsaka fläckar, vilket gör att de ser matta och gula ut. Dessutom kan surheten i vissa av dessa drycker erodera tandemaljen, vilket gör den ännu mer mottaglig för fläckar.

För att behålla ett ljust, vitt leende är det bäst att begränsa konsumtionen av mörka drycker och välja vatten istället.”

Tobaksprodukter

Tobaksprodukter, som rökning och rökfri tobak, kan ha en allvarlig inverkan på munhälsan och tändernas utseende.

Dessa produkter kan orsaka fläckar, vilket gör att tänderna ser matta och gula ut. Dessutom kan rök från dessa produkter orsaka dålig andedräkt och öka risken för tandköttssjukdomar och muncancer.

Det finns en miljon anledningar till att sluta röka, att behålla ett ljust, vitt leende är bara en av dem, det är bäst att undvika tobaksprodukter och välja hälsosammare alternativ, som tuggummi.

Hur kosten påverkar färgen på dina tänder

Salivens roll och dess inverkan på tändernas färgnyans

Saliv spelar en avgörande roll för att bibehålla munhälsa och tändernas utseende. Saliv är ett naturligt rengöringsmedel som hjälper till att neutralisera skadliga syror i munnen, tvätta bort matpartiklar och ge viktiga mineraler till tänderna.

Men saliv kan också påverka tändernas vithet. Om det till exempel finns en obalans i halterna av vissa mineraler i saliv, som kalcium och fosfor, kan detta leda till missfärgning av tänderna. Dessutom kan vissa mediciner och medicinska tillstånd minska salivproduktionen, vilket leder till torr mun och ökar risken för karies och färgning.

Det är viktigt att upprätthålla en hälsosam nivå av saliv i munnen för att främja munhälsa och ett ljust, vitt leende. Att dricka mycket vatten, tugga tuggummi och undvika vissa mediciner och medicinska tillstånd som kan minska salivproduktionen kan hjälpa till att upprätthålla en hälsosam nivå av saliv totalt sett.

Hur mat och dryck kan orsaka missfärgning av tänderna

Mat och dryck kan ha en betydande inverkan på tändernas utseende och orsaka missfärgning och missfärgning. Vissa mat- och drycker, såsom kaffe, te, rött vin, mörka bär och mörka såser, innehåller pigment som kan fästa vid tandemaljen och orsaka fläckar och missfärgning.

Dessutom kan mycket sura livsmedel och drycker, såsom citrusfrukter och sportdrycker, erodera tandemaljen och göra tänderna mer mottagliga för fläckar. Stärkelsehaltiga och sockerhaltiga livsmedel, som godis och kakor, kan också öka risken för karies, vilket leder till missfärgning.

För att behålla ett ljust, vitt leende är det viktigt att vara uppmärksam på vilken typ av mat och dryck som konsumeras. Att begränsa konsumtionen av mörkfärgade och mycket sura livsmedel och drycker, och välja hälsosammare alternativ, som vatten, frukt och grönsaker, kan hjälpa till att förhindra missfärgning av tänderna och främja munhälsa.

På Euro White får vi ofta frågan hur länge våra tandblekningsbehandlingar håller och svaret kan ofta variera enormt beroende på yttre faktorer, en majoritet av dessa faktorer är de dagliga varorna vi konsumerar.

Till en bättre kost & ett ljusare leende!

Sammanfattningsvis, att behålla ett vitt leende är lika enkelt som att göra några kostförändringar. Tänk bara, du kan vara ett äpple ifrån ett Hollywood-grin! Så säg adjö till kaffefläckade tänder och hej till ett leende som kommer att få tandfen att rodna. Vem visste att det kunde vara så roligt att äta gott? Och låt oss vara verkliga, vem älskar inte en bra ursäkt för att unna sig lite extra frukt och ost? Så låt oss höja ett glas kolsyrat vatten till ett ljusare, vitare leende!

Det är också viktigt att införliva ett bra tandblekningskit var 6:e månad för att bibehålla ett extremt vitt leende, vi rekommenderar Crest Professional Effects som det bästa blekningssetet på marknaden. Att använda den här produkten vartannat år och hålla ett öga på varorna du konsumerar är ett säkert sätt att få ett fantastiskt vitt leende året runt.

För att hålla dig uppdaterad med alla de senaste nyheterna om tandblekning, besök vår blogg med massor av hälsotips och råd

Använd denna länk för att gå tillbaka till vår BLOGG